Newsroom & TamTam middag

Vorig jaar deden we samen met HowAboutYou onderzoek naar TamTams en Newsrooms bij meer dan 70 overheden. Uitslag: zeven op de 10 overheden geven via een ‘TamTam’ (twee)dagelijks inzicht in wat er buiten leeft. Ruim een derde heeft al een Newsroom opgezet en nog eens een vijfde is ermee bezig. Voordat je begint met TamTams & Newsroom, spelen er verschillende overwegingen een rol. Ook de doorontwikkeling vergt tijd, visie en daadkracht.

Om hierbij te helpen organiseerden we in 2017 samen met HowAboutYou en de gemeenten Utrecht, Amersfoort en Hof van Twente een speciale Newsroom & TamTam Middag. Doel is om samen met collega’s praktijkervaringen uit te wisselen. Daarbij gaat het om vragen als: wat voegen een TamTam en/of Newsroom toe? Wat is het geheim van een goede TamTam? Wanneer functioneert de Newsroom naar tevredenheid? En waarom is een DagStart/StandUp belangrijk?

Programma

De Newsroom & TamTam Middag vindt twee keer plaats: op donderdagmiddag 9 mei en vrijdagmiddag 24 mei. We zijn te gast bij de gemeente Utrecht. Het programma is van 14.00 tot 17.00 uur en ziet er als volgt uit:

  • Plenaire presentatie door twee gemeenten over hun ervaringen met de Newsroom

  • Pauze

  • Thematafels: zoom in op diverse aspecten van de Newsroom & TamTams aan speciale tafels onder leiding van deskundige tafelvoorzitters (twee rondes)

  • Borrel: ontmoet collega’s van andere gemeenten, provincies, waterschappen en uitvoeringsorganisaties en praat bij